دیابت

همه چیز درباره ی دستگاه های قندخون

دستگاه قندخون

یکی از تجهیزات پزشکی که برای اندازه گیری گلوکز خون به کار می رود، دستگاه تست قند خون یا همان گلوکومتر می باشد که از آن می توان در منزل بهره برد. این دستگاه، ابزاری رایج می باشد که در دنیای امروز پزشکی، کاربرد بسیار وسیعی دارد و اکثر مردم به خصوص بیماران دیابتی با آن آشنایی دارند. عوامل زیادی می تواند روی میزان گلوکز خون تاثیر بگذارد که از جمله این عوامل می توان به ورزش، غذا، دارو ها، استرس و… اشاره نمود. بیماران دیابتی سعی می کنند این عوامل را در جهت مثبت رعایت کنند و هنگامی که می خواهند میزان تاثیر رعایت این عوامل را بسنجند، به جای رجوع مکرر به آزمایشگاه و صرف هزینه های هنگفت، به راحتی می توانند در منزل این کار را انجام دهند. در این مقاله قصد داریم در خصوص دستگاه های قند خون صحبت کنیم، پس برای آشنایی بیشتر با این دستگاه، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

 

 

دستگاه های قند خون به چه صورت کار می کنند؟

جالب است بدانید که دستگاه های قند خون با داشتن یک نمایشگر بصری و شاخص های صدا قادر به سنجش میزان گلوکز موجود در خون است. این دستگاه به ۰.۵ میکرولیتر خون جهت سنجش گلوکز لازم دارد. بعضی از این نوع دستگاه ها دارای قابلیت ذخیره سازی اطلاعات نیز می باشند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که مقدار کمی خون از انگشت سوراخ شده ی خود را روی نواری که درون این دستگاه قرار داده اید، بگذارید.

با پیشرفت تکنولوژی، شاهد وجود انواع مختلف از دستگاه های قند خون در سطح بازار هستیم که قادر هستند با اطلاعات و قابلیت های مختلفی، سطح گلوکز خون را بسنجند. این دستگاه ها به علت مقرون به صرفه بودن و همچنین کاهش زمان هدر رفت، بسیار مورد استقبال افراد و به خصوص افراد دیابتی شده اند.

این دستگاه این امکان را برای مصرف کننده به وجود می آورد که در هر زمان دلخواه، بتواند سطح گلوکز خون را اندازه بگیرد. این دستگاه همراه با یک باتری به فروش می رسد و می تواند برای حدود ۱۰۰۰ آزمایش کاربرد مفید داشته باشد. نوار هایی که در این دستگاه ها به کار می رود نیز مقرون به صرفه می باشند و به راحتی در سطح بازار در دسترس همگی قرار دارد. این نوار ها با همه ی استاندارد های پیشرفته موجود در دنیا تطبیق دارند، بنابراین جواب آزمایش ها جواب قابل اعتمادی می باشد.

دستگاه های قندخون

انواع مختلف دستگاه قند خون (گلوکومتر)

انواع مختلفی از دستگاه های قند خون وجود دارند که از این انواع می‌ توان به دستگاه های نسل قدیم و دستگاه های نسل جدید اشاره کرد.

در دسته اول ابتدا لازم است که کد روی محصول را در دستگاه وارد نمایید تا از این طریق دستگاه تنظیم شود و بعد از انجام این مرحله می توانید نوار قند خون را در آن قرار دهید و میزان گلوکز خون را بسنجید.

در دستگاه های قند خون نسل جدید، ما شاهد کد گذاری به صورت اتوماتیک هستیم و دیگر همانند دستگاه نوع اول، نیازی به وارد نمودن کد به صورت دستی نمی باشد. کار کردن با این دستگاه بسیار راحت تر می باشد و احتمال ایجاد خطا نیز در این دستگاه به شدت کاهش یافته است.

با پیشرفت علم پزشکی، دستگاه های قند خون روانه بازار شده اند که می توانند در مدت ۵ دقیقه سطح گلوکز خون را اندازه گیری کنند. این دستگاه ها ابزاری کوچک می باشند و امکان حمل و نقل آسان را برای مصرف کننده به وجود می آورند.

 

 

نحوه ی استفاده از دستگاه های قند خون به چه صورتی می باشد؟

در بیشتر دستگاه های قند خون لازم است ابتدا یک نوار آزمایش را درون دستگاه جایگذاری کنید. سپس نوک انگشتی را که قصد خون گرفتن از آن را دارید با الکل تمیز و ضد عفونی نمایید. در ادامه با یک سوزن مخصوص روی نوک انگشت فشار می آورید تا یک قطره خون از آن خارج شود. بعد از اینکه نوار آزمایشی را به خون آغشته کردید، باید منتظر بمانید و کمی بعد شما میزان قند خون خود را در صفحه نمایش می بینید. دقت این دستگاه ها با توجه به انواع آن متغیر است اما به طور میانگین، از دقت قابل قبولی برخوردار هستند.

خرید دستگاه قندخون

 

نحوه ی انتخاب دستگاه قند خون

فاکتور های مختلفی وجود دارد که می تواند روی خرید دستگاه قند خون تاثیر بگذارد و شما با لحاظ کردن این فاکتور ها، می توانید به دستگاه قند خون با توجه به نیاز های خود برسید.

در ادامه قصد داریم برخی از این فاکتور های تاثیر گذار روی دستگاه های قند خون را مورد بررسی قرار دهیم.

پوشش دهی بیمه: بعضی از قرارداد های بیمه، برخی مدل ها و یا نوار های آزمایش دستگاه قند خون را پوشش می دهند. بنابراین قبل از خرید، می توانید برای کسب اطلاعات در این زمینه با شرکت بیمه خود مشورت کنید.

هزینه: عوامل زیادی در دستگاه های قند خون وجود دارد که می تواند روی هزینه ی نهایی دستگاه تاثیر بگذارد. بنابراین با توجه به قابلیت های این دستگاه ها، قیمت ها متفاوت خواهد بود.

نگهداری و استفاده راحت از دستگاه: بعضی انواع این دستگاه نسبت به سایر انواع دارای نحوه ی استفاده راحت تری می باشند و به افراد این امکان را می دهند تا خودشان به تنهایی نیز بتوانند میزان قندخون خود را اندازه گیری کنند. همچنین سبک بودن و قابل حمل بودن، از دیگر ویژگی های موثر در انتخاب نهایی دستگاه قند خون می باشد.

ویژگی های خاص: بعضی از بیماران دیابتی که به مشکلات بینایی دچار هستند، به دستگاه هایی نیاز دارند که دکمه ها و نوار های تست بزرگ تری داشته باشند و صفحه ی نمایش آن نیز اعدام را با فونت بزرگ تری به نمایش بگذارد. بنابراین رعایت این نکات در بیماران با ویژگی ها و مشکلات خاص، ضروری می باشد.

ذخیره سازی و بازیابی اطلاعات: بعضی از این دستگاه ها قابلیت ذخیره سازی نتایج آزمایش به همراه تاریخ و ساعت را دارند و این موارد را همانند یک گزارش ثبت شده، ضبط می کنند  حتی بعضی از این انواع دستگاه ها می توانند اطلاعات را به اشتراک بگذارند. فایده ی این اشتراک گذاری در این است که شما می توانید اطلاعات را در تلفن هوشمند خود ذخیره کنید و یا حتی نتایج به دست آمده از آزمایش خود را برای پزشک خود ارسال نمایید تا پزشک از نتایج آزمایش های شما مطلع باشد.

 

 

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم تا شما را تا حدودی با دستگاه های قند خون آشنا کنیم. نحوه ی عملکرد آن ها را مورد بررسی قرار دادیم و انواع آن را با توجه به کارکرد هایش نام بردیم. همچنین عوامل و فاکتور های مهم که روی خرید این دستگاه ها می تواند تاثیر داشته باشد را نیز مورد بررسی قرار دادیم تا اگر شما عزیزان قصد تهیه این دستگاه ها را دارید، بتوانید به راحتی دست به انتخاب مناسبی هماهنگ با نیاز های خود بزنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *