دسته‌بندی نشده

بیماری های ارتوپدی

بیماری های ارتوپدی

آیا تا به حال پیش آمده است که به دلیل اختلال عملکردی در اسکلت بدن خود مجبور شده باشید به پزشک ارتوپد مراجعه کنید؟ برایتان این سوال پیش آمده است که بیماری های ارتوپدی کدامند؟ آیا می دانید ارتوپدی چگونه علمیست؟ در این مطلب قرار است مفصلا به علم ارتوپدی و بیماری های آن بپردازیم.

ارتوپدی چگونه علمی است؟

به علم ماهیچه ها، رباط و مفاصل ارتوپدی گفته می شود. بسیاری از بیمارانی که به پزشک ارتوپد مراجعه می کنند عموما از درد مفاصل و اختلالات غضروفی رنج می برند. در حقیقت ارتوپدی شاخه ای از پزشکی است که ناهنجاری ها و اختلالات سیسیتم اسکلتی به ویژه ستون فقرات را شامل می شود. بیمار پس از آن که احساس درد کرد به پزشک ارتوپد مراجعه می کند و پس از تشخیص او، نیازمند مراقبت های بالینی است که از جانب پزشک یا متخصصین مراقبت بهداشتی صورت می گیرد.

بیماری های ارتوپدی کدامند؟

ارتوپدی خود شاخه های بسیاری دارد که بیماری های زیادی را نیز شامل می شود. شایع ترین بیماری های ارتوپدی شکستگی های دست و پا می باشد که حتما همه شما آن را می دانید. دیگر بیماری های آن عبارتند از :

  • کمر درد: شایع ترین درد بین تمامی افراد کمردرد است که تقریبا هر فردی در طول زندگی آن را تجربه کرده است. کمر درد می تواند خفیف و آزار دهنده باشد. متاسفانه طی کمر درد تحرک فرد کاهش می یابد و به نوعی مختل می شود. کمردرد که امروزه درد رایجی است ناشی از فعالیت های بیش از حد ، استفاده نادرست و غیره می شود که به صورت مداوم فشاری بر کمر شما وارد می کند. معمولا اگر چاق هستید یا ماهیچه های ضعیفی دارید کمردرد شما افزایش خواهد یافت.
  • درد گردن: درد گردن نیز یکی دیگر از بیماری های ارتوپدی است که در اثر ضربه یا آسیب رسیدن به عضلات، رباط گردن، دیسک گردن یا آرتروز فرد را اذیت می کند. برخی اوقات نیز وجود تومورها یا ناهنجاری های مهره مادرزادی در د گردن را سبب می شود. دردی که در گردن احساس می شود تا سر، شانه و پشت بیمار احساس خواهد شد.
  • فیبروزیت: فیبروزیت یکی از بیماری های ارتوپدی است که تحت عنوان فیبرومیالژیا نیز نامیده می شود. این بیماری موجب درد عضلات و بافت نرم بدن می شود و می تواند درد را تا گردن، شانه، پشت، سینه، باسن، بازو و پاها گسترش دهد. معمولا طبق نظر محققان و پزشکان ، علت این بیماری ناشی از مشکلات خواب و استرس می شود.
  • کیفوز: انحنا ستون فقرات یا کیفوز نیز به علم ارتوپدی مرتبط می شود و معمولا تشخیص آن با تست تشخیصی امواج الکترومغناطیسی صورت می گیرد تا بافت داخلی، استخوان ها و اندام مشخص شوند.
  • پوکی استخوان: پوکی استخوان بیماری ای است که در جامعه بیداد می کند و معمولا ناشی از کمبود کلسیم است. پوکی استخوان با از بین رفتن یا به سرعت تولید شدن اجزای استخوان رخ می دهد و بیشتر علت شکستگی های بدن را پوکی استخوان سبب می شود.
  • پارگی مینیسک: حتما می دانید که مینیسک ها بافت های نرمی هستند که از غضروف محکم تر هستند. این بافت ها بین دو استخوان اصلی قرار دارند و وظیفه آن ها کنترل شوک های ناشی از ضربه است. اگر مینیسک پاره شود شدت ضربه ای که بین استخوان وارد می شود موجب شکستگی خواهد شد. این بیماری رایج بیشتر حین ورزش برای بیمار رخ می دهد.
  • آرتریت: ملتهب شدن مفاصل را آرتریت می نامند. این بیماری در انواع آرتریت روماتوئید، روماتیسم مفصلی کودکان، آرتریت عفونی، استئوآرتریت و غیره شامل می شود. با این بیماری فرد تورم، خشکی و محدودیت در حرکت مفاصل را تجربه خواهد کرد.
  • خار پاشنه: خار پاشنه برجستگی های کوچک زیر استخوان پاشنه پا است که فاشیای پلانتار را به استخوان پاشنه متصل می کند. معمولا ایستادن زیاد موجب این درد می شود که فرد با نشستن کمی دردش تسکین می یابد.
  • فتق دیسک: فتق دیسک ناحیه ستون فقرات بیمار را درگیر می کند و چاره درمان آن جراحی است.
  • مارفان: یکی دیگر از بیماری های ارتوپدی که نارسایی ژنتیکی مسبب آن است، بیماری مارفان می باشد. این بیماری که در علم ارتوپدی بسیار پیشرفته است عموما قلب، چشم ، رگ خونی و اسکلت بیمار را درگیر می کند. کسانی که از این بیماری رنج می برند معمولا قدی بلند، ظاهری لاغر با دست، پا و انگشتانی غیر معمول و ستون فقرات خمیده است.
  • پاژه استخوان: این بیماری ارتوپدی بافت کهنه استخوان را از بین برده و استخوان جدید را جایگزین آن می کند. با این کار استخوان ضعیف و شکننده شده و بر روی هر استخوانی می تواند اثر بگذارد. اما غالبا نواحی درگیر کننده ستون فقرات، لگن، استخوان های بلند و جمجمه است.

لزوم درمان بیماری های ارتوپدی

بیماری های ارتوپدی از خفیف تا شدید فرد را به خود درگیر می کند که برخی مواقع جراحی چاره کار است. تعدادی از بیماری های ارتوپدی هستند که تا حالا درمانی برای آن ها پیدا نشد و تنها چاره کار آن است که  فرد را با داروهای مسکن کمی تسکین داد. در برخی دیگر از بیماری ها نیز باید تشخیص دقیق از جانب پزشک صورت گیرد و روش درمان آغاز شود. معمولا بر اساس نوع و شدت بیماری، استراحت کردن، کمپرس سرد و گرم گذاشتن و در برخی موارد جراحی توصیه می شود. مهم آن است که با کوچک ترین دردی به پزشک مربوطه مراجعه کرده و درمان خود را پیش از آن که در بدن کهنه شود آغاز کنید.

سخن پایانی

هر یک از بیماری های ارتوپدی ممکن است برای بسیاری از ما پیش آمده باشد. نوع شیوه زندگی، کم تحرکی، غذاهای مصرفی ، ورزش و فعالیت بدنی کم می تواند موجب بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های ارتوپدی شود. در این مطلب به معرفی بیماری های ارتوپدی پرداختیم. گفتیم که عموما این درد هایی که به علم ارتوپدی منتهی می شود اسکلت را درگیر می کند که شدت هر یک از خفیف تا شدید متفاوت خواهد بود که در برخی مواقع به جراحی نیز ختم می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *